Ιδανικοι προορισμοι για γαμηλιο ταξιδι το Μαιο

Ήρθε επιτέλους ο Μάιος, ο μήνας της… ελευθερίας! Η χώρα μας πλέον απελευθέρωσε τις μετακινήσεις μεταξύ νομών κι αυτό κάνει πιο εύκολη την μετακίνησή μας κι εκτός χώρας! Έτσι λοιπόν, είμαστε σίγουροι ότι είστε πολλοί εκείνοι που καταστρώνετε ταξίδια ανά την υφήλιο! Και γιατί όχι κι ένα γαμήλιο ταξίδι το Μάιο!

Παρακάτω λοιπόν σας έχουμε μερικές προτάσεις για γαμήλιο ταξίδι τον Μάιο. Στην καρδιά της Άνοιξης υπάρχουν κάποιοι προορισμοί που είναι η ιδανικότερη εποχή για να τους επισκεφθείτε.

Ιδανικοί προορισμοί για γαμήλιο ταξίδι το Μάιο

 

Ασία

Ο μήνας που διανύουμε είναι ίσως ο ιδανικότερος για να επισκεφθείτε την Κίνα. Είναι μια από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου κι απαιτεί σίγουρα αρκετές ημέρες για να δεις όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα.

Πεκίνο, Σαγκάη, Σινικό Τείχος, στρατός από Τερακότα, τρένα-αστραπή… είναι κάποια μόνο από τα αξιοθέατα-στόχος ζωής για πολλούς!

Αφρική

Αυτή η ήπειρος με τα δικά της μοναδικά χρώματα, τοπία κι αρώματα παραμένει ακόμη ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθείτε για γαμήλιο ταξίδι το Μάιο. Οι θερμοκρασίες βέβαια θα είναι πιο υψηλές από την χώρα μας, αλλά υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές ώστε να μην ταλαιπωρηθείτε. Οι Πυραμίδες λοιπόν της Αιγύπτου, αλλά και η Τυνησία ή το Μαρόκο είναι κάποιες από τις προτάσεις μας. Επίσης, ο Λίβανος και η μοναδική Ιορδανία σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστες.

Λατινική Αμερική

Η σαγηνευτική Αργεντινή σας περιμένει να την ανακαλύψετε. Ένας ίσως ασυνήθιστος προορισμός για ταξίδι του μέλιτος, αλλά που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους περιζήτητους και πιο «συνηθισμένους»! Τα μαγευτικά φυσικά της τοπία, σε συνδυασμό με την πλούσια γαστρονομική της κουλτούρα θα σας κλέψουν την καρδιά.

Κάθε ταξίδι στην Αργεντινή ξεκινάει μοιραία από το Μπουένος Άιρες, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλης της χώρας. Στη συνέχεια όμως μπορείτε να γνωρίσετε όλη την υπόλοιπη χώρα με ένα καλά οργανωμένο road trip.

Καραϊβική

Μπορεί να είναι γνωστή για τα εξωτικά νησιά της, αλλά σίγουρα το Μεξικό δεν υπολείπεται σε ομορφιά κι αξιοθέατα! Έχει μεγάλες γεωγραφικές διαφορές, καθώς διαθέτει μεγάλες αμμουδερές παραλίες, ερήμους και υψηλά βουνά. Αυτό όμως που χαρακτηρίζει τη χώρα είναι τα αμέτρητα μνημεία που κληρονόμησε από τους αρχαίους πολιτισμούς. Μάγια, Αζτέκοι, Ζαποτέκοι, Τολτέκοι και Ολμέκοι έχουν χαράξει την ιστορία τους. Η Καραϊβική αποτελεί μία ιδανική επιλογή για γαμήλιο ταξίδι το Μάιο!

Γαλλική Πολυνησία

Ανάμεσα στην Aυστραλία και την ανατολική ακτή της Aμερικής, ένα αρχιπέλαγος γεμάτο νησιά. Από τα 118 (!) νησιά της, πιο γνωστά και δημοφιλή είναι η Tαϊτή, η Mούρεα και η Mπόρα-Mπόρα. Μάλιστα, πολλοί υποστηρίζουν πως το τελευταίο είναι το ομορφότερο νησί σε ολόκληρο τον κόσμο! Για τους πιο τολμηρούς προτείνουμε τάισμα των… ακίνδυνων μικρών καρχαριών.

Ωκεανία

Μιας και ένα γαμήλιο ταξίδι σας επιτρέπει να κακομάθετε τον εαυτό σας, μπορείτε να τολμήσετε μια απόδραση αρκετών ημερών ή γιατί όχι έναν κυριολεκτικά «μήνα» του μέλιτος. Σε αυτή την περίπτωση η Αυστραλία είναι σίγουρα ο προορισμός που αναζητάτε! Μια χώρα που θεωρείται από τις πιο εντυπωσιακές, με σπάνια βλάστηση και είδη ζώων που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού. Λόγω των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών, είναι πιο πυκνοκατοικημένη στα ανατολικά της (Μελβούρνη, Σίδνεϋ, Καμπέρα, Αδελαΐδα και Μπρίσμπεϊν). Στα νοτιοδυτικά της βρίσκεται το Περθ με τις πανέμορφες παραλίες του και το πολυπολιτισμικό Ντάργουιν. Επίσης, να θυμάστε ότι τέτοια εποχή στην Αυστραλία ξεκινάει το φθινόπωρο.

Όποιον προορισμό κι αν επιλέξετε για το γαμήλιο ταξίδι σας τον Μάιο, φροντίστε να ενημερωθείτε για τις ταξιδιωτικές οδηγίες που ισχύουν λόγω της πανδημίας του Covid-19 ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως!

Other posts you may like

Ιδανικοι προορισμοι για γαμηλιο ταξιδι το Φεβρουαριο

Ιδανικοι προορισμοι για γαμηλιο ταξιδι το Φεβρουαριο

Ο Φεβρουάριος είναι ο πιο ρομαντικός μήνας του έτους λόγω Αγίου Βαλεντίνου. Επομένως, γιατί να μην προγραμματίσετε ένα ταξίδι του μέλιτος σε κάποιον ρομαντικό προορισμό; Και γιατί να μη το συνδυάσετε λόγω χειμώνα με κάποιον εξωτικό προορισμό όπου θα απολαύσετε τον...

Ρομαντικοι προορισμοι για να αναβιωσετε ιστοριες μεγαλης αγαπης

Ρομαντικοι προορισμοι για να αναβιωσετε ιστοριες μεγαλης αγαπης

14 Φεβρουαρίου. Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Γιορτή των ερωτευμένων. Κάποιοι ανυπομονείτε να την γιορτάσετε, κάποιοι θα θέλατε αλλά δεν θα το κάνετε για τον οποιονδήποτε λόγο, κάποιους άλλους σας αφήνει παγερά αδιάφορους. Αυτό το κείμενο, απευθύνεται σε εσάς τους...

Πως να επιλεξετε που θα πατε μηνα του μελιτος

Πως να επιλεξετε που θα πατε μηνα του μελιτος

Μπορούμε να το παραδεχτούμε πως ένα από τα ωραιότερα πράγματα σε έναν γάμο –πέραν του ότι πλέον ενώνεις κι επίσημα τη ζωή σου με τον άνθρωπό σου- είναι το ταξίδι του μέλιτος που ακολουθεί…. Πέραν της τεράστιας ανάγκης για ξεκούραση μετά το τρέξιμο και το άγχος των...