Ποτε να κλεισετε το γαμηλιο ταξιδι σας;

Κι έφτασε ο καιρός που έχετε οργανώσει πλέον με κάθε λεπτομέρεια την τελετή του γάμου και την δεξίωση ή το πάρτι που θα ακολουθήσει. Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Πέραν του να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις τελευταίες ημέρες της εργένικης ζωής σας, ήρθε η στιγμή να οργανώσετε το ταξίδι του μέλιτος!

Είναι το πρώτο ταξίδι που θα κάνετε ως παντρεμένο ζευγάρι και μία μοναδική ευκαιρία για να χαλαρώσετε από όλη την πίεση, την κούραση και το άγχος των προετοιμασιών του γάμου!

Πότε όμως είναι η ιδανική περίοδος για να ασχοληθείτε με το ταξίδι του μέλιτος;

Θα μπορούσαμε να χωρίσουμε τους μελλόνυμφους, σε διάφορες κατηγορίες…

Είναι εκείνοι που δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το ταξίδι του μέλιτος γιατί θεωρούν ότι πρόκειται για μερικές ημέρες απλών διακοπών, όπως όλες οι προηγούμενες φορές που πήγαν κάπου με τον σύντροφό τους. Υπάρχουν εκείνοι που ανυπομονούν για το ταξίδι περισσότερο κι από τον γάμο, ακριβώς γιατί αδημονούν να αλλάξουν παραστάσεις, να δουν καινούργια μέρη και να περάσουν όμορφες στιγμές με το ταίρι τους, μακριά από όλους και όλα. Άλλοι πάλι που θέλουν να έχουν τα πάντα υπό έλεγχο και να πετύχουν τις καλύτερες τιμές, οργανώνουν το ταξίδι τους από πολύ νωρίς, ενώ υπάρχουν και άλλοι που το αφήνουν για τελευταία στιγμή, καθώς δεν έχουν καν αποφασίσει τον προορισμό τους και αφήνουν αυτό το τόσο ιδιαίτερο ταξίδι να είναι μια παρόρμηση της στιγμής.

Σε κάθε περίπτωση, το ταξίδι του μέλιτος είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Είναι κάτι που θα θυμάστε για πολλά-πολλά χρόνια μετά, οπότε καλό θα ήταν να το οργανώσετε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Μόλις λοιπόν κλείσετε την ημερομηνία του γάμου, αρχίστε αμέσως να σκέφτεστε και το ταξίδι του μέλιτος. Εάν επιλέξετε να πάτε σε κάποιο μέρος που εκείνη την περίοδο διανύει… high season (βλ. Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη) πρέπει να φροντίσετε να κλείσετε όσο το δυνατόν πιο νωρίς.

Έτσι, θα πετύχετε τις πιο συμφέρουσες τιμές, οικονομικά εισιτήρια, θα καταφέρετε να βρείτε διαμονή σε μέρος που πραγματικά θα σας αρέσει χωρίς να χρειαστεί να βάλετε το χέρι βαθιά στην τσέπη και θα έχετε την ευκαιρία να βρείτε και εισιτήρια σε τυχόν εκδηλώσεις που θα άξιζε να παρακολουθήσετε κατά την παραμονή σας.

Παράλληλα, εάν προτιμάτε να ταξιδέψετε σε κάποιο πιο εναλλακτικό μέρος ή μια τοποθεσία που δεν είναι ιδιαίτερος πόλος έλξης για τουρίστες, εάν το οργανώσετε από νωρίς, θα έχετε τον χρόνο να ενημερωθείτε όσο το δυνατόν καλύτερα για πράγματα που μπορείτε να κάνετε εκεί (αξιοθέατα, εκδρομές, δραστηριότητες, ιστορία).

Τέλος, γνωρίζετε πολύ καλά πως το γαμήλιο ταξίδι –πλέον- δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είναι απαραίτητο να γίνει αμέσως μετά την τελετή. Πολλά ζευγάρια, επιλέγουν εντελώς διαφορετικές ημερομηνίες για το ταξίδι τους, ανεξάρτητα από την εποχή που παντρεύτηκαν.

Έτσι, μπορείτε να κάνετε μια τελετή σε νησί το κατακαλόκαιρο κι ένα πάρτι στην παραλία, αλλά το γαμήλιο ταξίδι σας να είναι στην χριστουγεννιάτικα στολισμένη Βιέννη.

Μπορείτε όμως να ανέβετε τα σκαλιά της εκκλησίας στην καρδιά του χειμώνα και το ταξίδι σας να γίνει σε έναν εξωτικό προορισμό, σε μέρη που είναι πάντα καλοκαίρι!

Σε κάθε περίπτωση, είναι μια πρώτης τάξεως δικαιολογία για να «κακομάθετε» τον εαυτό σας και το ταίρι σας και μην την αφήσετε να μείνει ανεκμετάλλευτη…

Other posts you may like

Ιδανικοι προορισμοι για γαμηλιο ταξιδι το Μαιο

Ιδανικοι προορισμοι για γαμηλιο ταξιδι το Μαιο

Ήρθε επιτέλους ο Μάιος, ο μήνας της… ελευθερίας! Η χώρα μας πλέον απελευθέρωσε τις μετακινήσεις μεταξύ νομών κι αυτό κάνει πιο εύκολη την μετακίνησή μας κι εκτός χώρας! Έτσι λοιπόν, είμαστε σίγουροι ότι είστε πολλοί εκείνοι που καταστρώνετε ταξίδια ανά την υφήλιο! Και...

Ιδανικοι προορισμοι για γαμηλιο ταξιδι το Φεβρουαριο

Ιδανικοι προορισμοι για γαμηλιο ταξιδι το Φεβρουαριο

Ο Φεβρουάριος είναι ο πιο ρομαντικός μήνας του έτους λόγω Αγίου Βαλεντίνου. Επομένως, γιατί να μην προγραμματίσετε ένα ταξίδι του μέλιτος σε κάποιον ρομαντικό προορισμό; Και γιατί να μη το συνδυάσετε λόγω χειμώνα με κάποιον εξωτικό προορισμό όπου θα απολαύσετε τον...

Ρομαντικοι προορισμοι για να αναβιωσετε ιστοριες μεγαλης αγαπης

Ρομαντικοι προορισμοι για να αναβιωσετε ιστοριες μεγαλης αγαπης

14 Φεβρουαρίου. Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Γιορτή των ερωτευμένων. Κάποιοι ανυπομονείτε να την γιορτάσετε, κάποιοι θα θέλατε αλλά δεν θα το κάνετε για τον οποιονδήποτε λόγο, κάποιους άλλους σας αφήνει παγερά αδιάφορους. Αυτό το κείμενο, απευθύνεται σε εσάς τους...